Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкрилися виставки «Моє улюблене місто» і «Кольори Харкова та Слобожанщини» з нагоди Дня визволення Харкова

У галереї «Бузок» відкрилися виставки «Моє улюблене місто» і «Кольори Харкова та Слобожанщини» з нагоди Дня визволення Харкова

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулося урочисте відкриття двох виставок творів харківських художників. У великій залі була відкрита виставка 17 харківських художників «Моє улюблене місто». В експозиції представлено 47 робіт, в яких художники оспівують красу Харкова. Серед представлених робіт картини початківців, студентів, заслужених метрів, а також сім'ї архітекторів. Всі роботи об'єднані єдиною музикою - любові до рідного міста, на них зображені знайомі місця для харків'ян. У малій залі центру відкрилася виставка художника Миколи Білоусова «Кольори Харкова та Слобожанщини». Він працює в різних напрямах, велика кількість його робіт присвячено подіям Великої Вітчизняної війни. У його роботах достовірність химерним чином поєднується з якоюсь абстрактністю. Насиченість барв, сміливість лінії дозволяють закарбувати рух і передати обсяг, створити не застиглу картинку, а якусь історію.

За словами директора центру Алли Суфранової, до відкриття цієї виставки готувались досить довго, поки не потрапили до галереї «АС».

«Ми до цієї виставки готувалися довго, але побувавши на виставці художника Романа Агасяна в галереї сучасного мистецтва «АС», я побачила серед виставлених натюрмортів пару робіт на тему «харківські дворики», і, звичайно ж, побачивши їх, я відразу зрозуміла, що до 23 серпня ми будемо робити таку виставку. Тому що це наше улюблене місто, яке ми всі любимо, деякі в ньому народилися і виросли, деякі приїхали і залишилися тут. Ми хотіли показати всім глядачам яким буває наше місто, яким воно було, яким воно стає зараз», - розповіла Алла Суфранова.

Також в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбувся концерт «Моє улюблене місто». У концерті взяли участь барди, поети, члени клубу пісенної поезії імені Юрія Візбора.