Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові планують відкрити Російський центр науки і культури

У Харкові планують відкрити Російський центр науки і культури

Сьогодні під час зустрічі голови Харківської ОДА Михайла Добкіна із спеціальним представником Президента Російської Федерації по країнах СНД, керівником Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників, що проживають за кордоном і міжнародному гуманітарному співробітництву Костянтином Косачовим було обговорено питання відкриття в місті Харкові Російського центру науки і культури.

«Наше агентство відповідає за взаємодію в просуванні блоку гуманітарних питань. Одним з них є відкриття російських центрів науки і культури за кордоном. Вони засновуються, як правило, на основі домовленостей вищого рівня. Між нашими країнами підписано і ратифіковано таку угоду. На цій підставі ми внесли на розгляд Президента Російської Федерації пропозицію заснувати Російський центр науки і культури в Харкові. Президент Росії підтримав цю ініціативу. Є новий затверджений план на три роки вперед. Згідно з цим планом ми хочемо відкрити 11 центрів по всьому світу. Один з них - у місті Харкові. Якщо у вас немає на цей рахунок принципових заперечень, ми б хотіли вже в 2014 році піти вперед у реалізації практичних планів», - сказав Костянтин Косачов.

«Ми зацікавлені у відкритті такого центру в Харкові, тому що маємо прекрасний досвід плідної співпраці з Генеральним консульством Російської Федерації. Тому ми докладемо всіх зусиль для того, щоб допомогти вам в пошуку гідного приміщення під облаштування даного центру. Але, найголовніше, це не сама будівля і не те обладнання, яке буде там, а життя, яке буде в ньому кипіти, ідеї та ініціативи, які можна буде реалізовувати. У цьому плані, я думаю, ми теж зможемо плідно співпрацювати», - відповів Михайло Добкін.