Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дружба між українським і російським народами не вимірюється економічними взаєминами. Михайло Добкін

Дружба між українським і російським народами не вимірюється економічними взаєминами. Михайло Добкін

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна із спеціальним представником Президента Російської Федерації по країнах СНД, керівником Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників, що проживають за кордоном і міжнародному гуманітарному співробітництву Костянтином Косачовим. У заході також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов.

«Я радий вітати вас саме в цей день у місті Харкові, в день, коли ми святкуємо відразу кілька великих і важливих для нас свят. Я абсолютно впевнений, що жодним товарообігом, жодними економічними взаєминами не може мірятися та дружба, яка є між українським та російським народами. Нас дуже багато пов'язує історично. Найголовніше, що нікому не вдалося розбити нашу спільну історію, можливість говорити на одній мові та інше. Все це зберігається. Харків навіть у складні часи був єдиним регіоном, який аж до Верховного Суду України відстояв право вважати російську мову регіональною. На сьогоднішній момент депутати від нашого регіону є яскравими послідовниками продовження тих ідей, які закладалися в Харкові», - сказав Михайло Добкін.

Костянтин Косачов, у свою чергу, подякував керівництву області за запрошення взяти участь в урочистостях з нагоди 70-річчя визволення м. Харкова від фашистських загарбників.

«Це величезна подія не тільки для міста, області та України, але це дуже велика подія і для нас в Росії. Тому що це наша спільна історія - 70-річчя перемоги в битві у Харкові, яка вирішила наперед багато в чому Велику Перемогу. Я сьогодні з величезною повагою і людською симпатією бачив емоції людей. Це справжнє народне свято», - сказав Костянтин Косачов.

Також він передав Михайлу Добкіну професійні копії документів з російських архівів, які пов'язані із звільненням м. Харкова. Всього три документа - постанова Ради народних комісарів СРСР від 7 вересня 1943 року про невідкладну допомогу місту Харкову, акт Харківської обласної комісії з визначення злодіянь фашизму від 20 лютого 1944 року, лист Микити Хрущова до Георгія Маленкова про обладнання для Харківського тракторного заводу від 8 жовтня 1943 року.