Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми повинні проводити відповідальну політику національної пам'яті. Віктор Янукович

Ми повинні проводити відповідальну політику національної пам'яті. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович, виступаючи на урочистостях з нагоди 70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників, відзначив необхідність шанобливого ставлення до подвигу загиблих в роки Великої Вітчизняної війни і формування відповідальної політики національної пам'яті. «Поряд з посиленням соціального захисту ветеранів ми повинні проводити відповідальну політику національної пам'яті», - сказав Глава держави.

Він зазначив, що центральна і місцева влада підтримають ініціативи про пошук і належне поховання бійців, загиблих у боях із загарбниками. Зокрема, нагадав Віктор Янукович, зараз вже опрацьовується можливість підняття підводного човна, знайденого в Криму, для вшанування пам'яті загиблих моряків і створення музею.

«Повага до подвигу наших батьків - наш святий обов'язок. Переконаний, що в кожному регіоні, місті чи селі України ще залишилися невідомі сторінки історії героїчних вчинків солдатів Великої Вітчизняної війни», - сказав Президент.

На переконання Глави держави, не менш важливим є питання патріотичного виховання дітей та молоді, адже «маленькі громадяни повинні знати ціну миру і війни». «Ми повинні вчити їх шукати шляхи до взаєморозуміння і примирення заради національної єдності. Вони повинні усвідомлювати свій громадянський обов'язок захищати Україну. Ці думки треба прищеплювати дітям з першого уроку за шкільною партою», - підкреслив Віктор Янукович.