Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Меморіалі Слави відбулася церемонія покладання квітів

На Меморіалі Слави відбулася церемонія покладання квітів

З нагоди 70-ї річниці визволення Харкова від фашистських загарбників відбулася церемонія покладання квітів до Меморіалу Слави в Лісопарку. У ній взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, народні депутати, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, представники дипломатичного корпусу, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, міськвиконкому, керівники установ і організацій, представники духовенства, ветерани, харків’яни та гості міста.

«З одного боку, 70 років - це вже величезний термін, за який країна відродилася, пережила всі втрати, які приніс на нашу землю фашизм. Сьогодні Україна вже зовсім інша держава. Тим не менш, для виховання майбутніх поколінь обов'язково потрібно мати міцне коріння з минулим, зв'язок з поколінням переможців і обов'язково передавати дух переможців, дух тих людей, які змогли, незважаючи ні на що, вистояти, перемогти, а потім відродити з руїн рідний Харків, рідну країну», - сказав Михайло Добкін.

Живі квіти, почесний караул, хвилина мовчання і військовий салют, траурна панахида. Все це в пам'ять про тих, хто завоював для нас мирне небо над головою.