Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдання військово-патріотичного виховання – увічнення пам'яті героїв-захисників Вітчизни

Завдання військово-патріотичного виховання – увічнення пам'яті героїв-захисників Вітчизни

Виступаючи під час телемарафону «Наша перемога» на ХОД ТРК, голова Ради ХОО ветеранів України Анатолій Хіневич та голова ХОО «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник привітали харків'ян зі святом 70-річчя визволення міста від фашистських загарбників і нагадали про значення Великої Перемоги для майбутніх поколінь. Анатолій Вінник нагадав, що з Луганської та Харківської областей почалося звільнення України – основного театру військових дій на території колишнього Радянського Союзу. Тут було проведено 15 військово-стратегічних операцій, в яких брало участь 33 армії, де за штатом військового часу налічувалося по 100 тисяч осіб. Багато значущих операцій Великої Вітчизняної війни відбулося на території України.

«Подвиг рядових солдатів сьогодні дуже важко усвідомити. Але сьогодні, спілкуючись з учасниками Великої Вітчизняної війни, ми зайвий раз розуміємо значимість історичної правди, наскільки це було важливо», – підкреслив він.

Зі свого боку, Анатолій Хіневич повідомив, що організації ветеранів, учасників локальних війн та чорнобильців дуже активно беруть участь у патріотичному вихованні молоді. Ними охоплені практично всі школи області і Харкова.

«Поєднання військово-патріотичного виховання того часу із захистом Вітчизни у наш час – головна складова роботи наших ветеранських організацій, і в цьому питанні ми єдині. Завдання військово-патріотичного виховання, насамперед, – увічнення пам'яті тих героїв, які нас захистили. Наш герой – звичайний солдат Великої Вітчизняної війни, і ми порівнюємо свої сьогоднішні дії з тим, що вони робили тоді. Тоді вони захистили нас, а тепер – ми захищаємо їх», – заявив Анатолій Хіневич.