Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щорічно близько 15 тис. ветеранів війни отримують медичну допомогу в обласних закладах охорони здоров`я Харківщини

Щорічно близько 15 тис. ветеранів війни отримують медичну допомогу в обласних закладах охорони здоров`я Харківщини

Про це розповіла у ході телемарафону «Наша перемога» на ХОД ТРК  заступник директора Департаменту охорони здоров`я ХОДА Галина Сіроштан.  За її словами, в медичних закладах Харківської області розгорнуто майже 1000 ліжок, які надають медичну допомогу ветеранам. Серед них Обласний госпіталь  для інвалідів, єдине на Україні відділення для хворих на туберкульоз, окрім цього є ліжка в Обласній психіатричній лікарні і закладах охорони здоров`я загальної лікувальної мережі. На сьогодні в реєстрі майже 101 тис. ветеранів  Великої Вітчизняної війни. Щорічно у стаціонарі близько 15 тис. ветеранів отримують медичну допомогу. Вони всі проходять медичний огляд, за результатом якого визначаються обсяги надання медичної допомоги.

Як зазначила Галина Сіроштан, Харківська обласна адміністрація приділяє величезну увагу для зміцненню матеріально-технічної бази Обласного госпіталю для інвалідів війни.

«За 3 роки виділено майже 14 млн. грн., які дозволили поміняти ліжка, замінити меблі, організувати відділення фізіотерапії, оснастити госпіталь сучасним ультразвуковим, рентгенологічним обладнанням. Також було виділено і відремонтовано хірургічне відділення з реанімаційним блоком», - повідомила Галина Сероштан.

Також вона зазначила, що Обласний госпіталь є одним із перших в Україні, який виконав постанову Кабінету Міністрів щодо виділення коштів на лікування 40 грн. і на харчування 35 грн. на одного пацієнта щодня.