Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сільські школи Харківщини розпочнуть новий навчальний рік без проблем, які довгий час залишалися невирішеними

Сільські школи Харківщини розпочнуть новий навчальний рік без проблем, які довгий час залишалися невирішеними

Про це сьогодні повідомив під час відеоконференції для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал. Питання, що обговорювалися під час спілкування регіонів з заступником Міністра освіти і науки України Борисом Жебровським, стосувалися стану підготовки до 2013-2014 навчального року.

За словами Романа Шаповала, 1 вересня сільські школи Харківщини розпочнуть новий навчальний рік без проблем, які довгий час залишалися невирішеними. По-перше, на території області практично не буде шкіл, які будуть працювати у другу зміну. По-друге, фактично завершено облаштування всіх загальноосвітніх навчальних закладів внутрішніми туалетами. Зараз тривають роботи у 33 школах, які остаточно будуть завершені до 30 грудня.

«Також на виконання завдань Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року, згідно з державною цільовою програмою «Шкільний автобус» Харківщина отримає 17 автобусів від Міністерства освіти і науки України: 16 звичайних і 1 спеціально обладнаний для перевезення груп дітей з особливими потребами. Церемонія їх передачі у райони області відбудеться 28 серпня, напередодні серпневої конференції педагогічних працівників Харківщини. Ще 5 автобусів будуть поставлені у загальноосвітні навчальні заклади за кошти обласного бюджету», - сказав Роман Шаповал.