Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України» зміцнить зв'язок ветеранів з молодим поколінням

Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України» зміцнить зв'язок ветеранів з молодим поколінням

У ході телемарафону «Наша перемога» на ХОД ТРК голова ради Організації ветеранів України Петро Цибенко зазначив, що Організація виступила з ініціативою проведення Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України». За сприяння обласних, міських і районних ветеранських організацій, за підтримки облдержадміністрацій, ветерани передають копії Прапорів Перемоги і штандартів Українських фронтів, які звільняли нашу країну. Заходи відбуваються в обласних та районних центрах у річниці їхнього звільнення, у міру просування Радянської Армії територією України.

«Естафета почалася в грудні 2012 року – через 70 років після того, як були звільнені перші населені пункти в Луганській області. Офіційний старт їй був даний 14 лютого у Луганську, у день визволення міста. Тепер 22-23 серпня естафета добереться до Харкова, 2 вересня – в Суми, 8-9 вересня – у Донецьк і так далі. Я пишаюсь тим, що наша ініціатива стала складовою частиною Указу Президента України про відзначення 70-річчя визволення України від фашистських загарбників. Ця естафета пройде від серця до серця, від села до села, від міста до міста, від області до області. Вона завершиться 28 жовтня 2013 року на західному кордоні України, на території Закарпаття. Там ми передамо символи Перемоги у суміжні держави», – підкреслив Петро Цибенко.

У рамках естафети відбуваються зустрічі ветеранів з молоддю, уроки пам'яті і видаються спогади учасників війни. Велике значення надається відновленню історичної правди – зокрема, у Харкові відбулася науково-практична конференція для ветеранських організацій Лівобережної України зі звільнення цього регіону. «Наші діти, наші онуки повинні стати спадкоємцями Перемоги», – заявив голова ради Організації ветеранів України.