Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Губернатор Курської області привітав харківських ветеранів з Днем визволення Харкова

Губернатор Курської області привітав харківських ветеранів з Днем визволення Харкова

Губернатор Курської області Олександр Михайлов на урочистому зібранні, присвяченому 70-річчю перемоги в Курській битві, тепло привітав харківських ветеранів. Він подякував їм за мужність і героїзм, проявлені в ході боїв, і привітав з Днем визволення Харкова. «Дорогі друзі, прийміть наші найщиріші вітання з цим святом, адже саме ця дата стала основною при святкуванні перемоги на Курській дузі», – підкреслив він. Олександр Михайлов також підкреслив, що життя ветеранів – приклад для молодого покоління, приклад високої духовної мужності і неабиякої сили духу.

Довідка. Курська битва відбулася 5 липня – 23 серпня 1943 року. Вона є однією з ключових битв Другої світової війни і Великої Вітчизняної війни та найбільшою танковою битвою в історії: в ній брали участь близько двох мільйонів осіб, шість тисяч танків, чотири тисячі літаків.

Битву прийнято розділяти на 3 частини: Курську оборонну операцію (5 - 12 липня), Орловську (12 липня - 18 серпня) і Бєлгородсько-Харківську (3 - 23 серпня) наступальні операції. Битва тривала 49 днів. В результаті Бєлгородсько-Харківської наступальної операції 23 серпня 1943 було звільнено м. Харків.