Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ветерани Харківщини візьмуть участь у пам'ятно-меморіальних заходах, присвячених 70-річчю Перемоги у Курській битві

Ветерани Харківщини візьмуть участь у пам'ятно-меморіальних заходах, присвячених 70-річчю Перемоги у Курській битві

Делегація Харківської області на запрошення губернатора Курської області прибула до Курська, щоб взяти участь у пам'ятно-меморіальних та святкових заходах на Північному фасі Курської дуги, присвячених 70-річчю Перемоги у Курській битві. До складу делегації входять ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники Курської битви Микола Іванович Мосолов і Опанас Калинович Текучев. Делегацію зустріли на кордоні Курської області і вручили ветеранам подарунки від губернатора та медалі «70 років визволення Курська».

Опанас Текучев на урочистості до Курська приїхав уперше, а Микола Мосолов - втретє. Він був присутній на 60 і 65-річчі битви на Курській дузі. Каже, його завжди запрошують особисто. «Це урочистий і красивий захід. Я дуже радий бути зараз тут і брати участь у святкуванні», - сказав він.

Святкові заходи триватимуть два дні. Сьогодні ветерани взяли участь у святковому мітингу та урочистому зібранні, присвяченому 70-річчю Перемоги у Курській битві. Також вони відвідають урочистий прийом у губернатора Курської області та концерт двічі Червонопрапорного Академічного ансамблю пісні і танцю Російської Армії ім. Александрова. На другий день святкування учасники Курської битви покладуть квіти до стели «Героям-курянам», могили Невідомого солдата та пам'ятника маршалу Радянського Союзу Г. К. Жукову, до пам'ятного знаку «Курськ - місто військової слави». Крім того, візьмуть участь в урочистих заходах на меморіальному комплексі «Курська дуга».