Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дергачівський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України»

Дергачівський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України»

На виконання завдання Президента України про продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу триває на Харківщині Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». Сьогодні під час урочистостей з нагоди 70-річчя визволення від фашистських загарбників м.Дергачі Краснокутський район передав Прапор Перемоги і капсулу зі священною землею з братських могил Дергачівському району. У заході взяли участь голова Дергачівської РДА Андрій Руденко, голова Дергачівської райради Михайло Бушев, народний депутат України Володимир Кацуба, депутат Харківської обласної ради Олександр Бандурка, голова Ради Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич, ветерани.

Як зазначив Анатолій Хіневич, за час звільнення на території України було проведено 15 стратегічних операцій, брали участь 33 армії. Звільнення України почалося з Харківщини, і в цій історії є Дергачі, які були воротами для подальшого проведення операції.

«Я хочу сьогодні схилити голову перед тими хлопцями і дівчатами, жінками, які працювали в тилу, працювали біля верстатів, виготовляли снаряди. Як сказав Г.К. Жуков, основним фронтом у роки ВВВ був фронт тилу. Скільки доводилося лихоліття на нашу землю у всіх боях, в усі віки, і Велика Вітчизняна показала, що перемогла не міць броні, не сила зброї, перемогла мудрість народу, віра в перемогу, яку принесли нам ветерани», - сказав Анатолій Хіневич.

28 серпня символи естафети будуть передані Харківському району.