Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках VI Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде презентовано туристичний маршрут «Харків кінематографічний»

У рамках VI Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде презентовано туристичний маршрут «Харків кінематографічний»

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Під час проведення V кінофестивалю «Харьковская сирень» у оргкомітета кінофестивалю виникла ідея створення туристичного маршруту, який називатиметься «Харків кінематографічний». Тому що Харків є першою кінематографічної столицею України, і нам є, що показати гостям міста і його мешканцям. На сьогодні відпрацьовуються всі точки, які ще не відкриті для гостей і учасників кінофестивалю, але про які знають харків'яни. Нами абсолютно ще не відпрацьована вулиця Пушкінська. Саме на ній є кілька надзвичайно цікавих будівель, які пов'язані з іменами видатних діячів українського кіно. Починатися туристичний маршрут буде від будівлі Харківської обласної філармонії. Саме в ній в грудні 1896 року відбувся перший публічний кіносеанс. Тривалість маршруту - близько години», - сказала Вікторія Маренич.

Також вона додала, що будуть підготовлені інформаційні буклети і цикл телевізійних сюжетів про історію Харкова кінематографічного. Їх даруватимуть кожному учаснику даного туристичного маршруту, які будуть пересуватися на ретро-авто.