Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Виставку народного костюму до Дня незалежності України презентують на Харківщині

Виставку народного костюму до Дня незалежності України презентують на Харківщині

22 серпня о 16:00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва до Дня незалежності України презентують виставку народного костюму «Етноеволюція». Проект «Етноеволюція» спрямований показати спадкоємність  народної традиції у формуванні образу сучасного українця. Він направлений на формування естетичного сприйняття українського костюму як джерела натхнення. Народне вбрання – головна, визначальна етнічна складова українського народу. Український національний одяг є яскравим проявом самої сутності нашої культури. Він накопичує етнокультурну інформацію, яка свідчить про досвід народу, його уявлення про світ, естетичні смаки, міжетнічні контакти.

Відвідувачі виставки побачать народний жіночий і чоловічій костюм Слобідського краю та Полтавщини, а саме оригінальні зразки традиційного українського одягу кінця ХІХ - середини ХХ сторіччя. Також будуть представлені фотографії наших співвітчизників, які у повсякденному житті використовують одяг з народними традиційними мотивами. 

Експонати старовинного одягу для проекту представлені приватними колекціонерами Харкова та закладами культури Харківської області. Триватиме виставка до 28 серпня.
 

Теги