Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Творчому колективу «Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю» надано статус академічного

Творчому колективу «Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю» надано статус академічного

Враховуючи творчі здобутки колективу, високий професійний рівень, вагомий внесок у розвиток національного музичного та хореографічного мистецтва, Наказом Міністерства культури України від 26 липня творчому колективу КП Харківської обласної ради «Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю» (Наказ Міністерства культури України від 26.07.2013 № 691) надано статус академічного.

Довідка. Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю створений у березні 2011 року в Харкові на базі двох колективів: ансамблю народного танцю «Заповіт» (рік заснування – 1993) та народного хору «Жайвір» (рік заснування – 1983) за ініціативи голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Презентація колективу відбулась у травні 2011 року на ювілейному вечорі єпископа Харківського та Богодухівського Никодима. Після успішного дебюту ансамбль виступив на концертах, присвячених Дню Перемоги та Дню Харкова. Свою програму артисти також представили на міжнародному саміті з розвитку туризму та стали учасниками двох Всеукраїнських етнофестивалів «Печенізьке поле». На початку грудня 2011 року в Харківському національному театрі опери та балету імені М.В.Лисенка відбулася прем’єра концертної програми Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю. У червні 2012 року артисти колективу здобули перемогу в усіх номінаціях народної хореографії на Міжнародному конкурсі хореографічного мистецтва «Одеські перлини».

Художній керівник і головний хореограф ансамблю – народний артист України, професор, академік Борис Миколайович Колногузенка. Головний диригент і головний хормейстер – лауреат міжнародних конкурсів Андрій Стрілець і Михайло Когутич.