Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 1 вересня всі школи та дитсадки Харківської області будуть готові до прийому дітей

До 1 вересня всі школи та дитсадки Харківської області будуть готові до прийому дітей

Підготовка шкіл та дитсадків області до нового навчального року іде за планом, і до 1 вересня всі заклади будуть готові до прийому дітей. Про це на Обласній селекторній нараді повідомив заступник голови Харківської ОДА Євген Савін. Під час наради учасники обговорили типові зауваження органів контролю, що виникають під час перевірки готовності закладів освіти до нового навчального року й опалювального сезону, а також окреслили можливі шляхи їх вирішення.

Як зазначив віце-губернатор Євген Савін, тема підготовки шкіл завжди є актуальною. Сьогодні у регіоні триває ретельна підготовка до 1 вересня, всі райони практично готові. 

«Обласна державна адміністрація дуже жорстко підходить до цього питання і контролює практично кожен крок районних адміністрацій на рівні шкіл і дитячих садків, тому першокласники підуть до нормальних шкіл. За цей рік ми повністю закриваємо проблему теплих туалетів у всіх районах. Також велику увагу звертаємо на пожежну безпеку. На сьогодні практично всі школи забезпечені первинними засобами пожежогасіння, ведуться роботи з пожежної сигналізації, з обробки дерев'яних конструкцій - вже це системно. Відсоток вирішення цих питань вже досить великий у Харківській області», - повідомив Євген Савін.

Також він зауважив, що на сьогодні актуальним є питання щодо шкільних автобусів, яке вирішать також до початку навчального року. Що стосується підготовки до опалювального сезону, то 95% всіх шкільних, дошкільних та позашкільних закладів готові до зими.