Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області - одне з кращих в Україні

Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області - одне з кращих в Україні

Про це розповів сьогодні Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час наради з питань виконання заходів державної програми ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території 61-го арсеналу Збройних сил України та стану цивільного захисту Харківської області.

У ході наради Олександр Вілкул підкреслив, що пожежонебезпечна ситуація в країні протримається мінімум до кінця серпня, і необхідно докласти всіх зусиль, щоб не допустити виникнення надзвичайних ситуацій. Він також зазначив, що Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області можна вважати одним з кращих в Україні. З початку 2013 року в Харківській області сталося 66 лісових пожеж, що майже в 3 рази менше, ніж за 7 місяців минулого року. Крім того, площа пожеж скоротилася більш ніж в 2 рази, якщо в 2012 році проблеми були на 53 га, то в цьому році 25,6 га. На думку Олександра Вілкула, для попередження можливих надзвичайних ситуацій необхідно продовжити працювати на випередження, вживати в першу чергу превентивні заходи.

«На території Харківської області 4 склади боєприпасів. Нам необхідно до кінця року виконати державну програму і закінчити ліквідацію наслідків НС на 61-му арсеналі в місті Лозова. Ми повинні забезпечити безпеку жителів міста і тих, хто працює на складах», - підкреслив Олександр Вілкул.