Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відкрився консультативний пункт Державної служби з надзвичайних ситуацій

На Харківщині відкрився консультативний пункт Державної служби з надзвичайних ситуацій

Сьогодні в ході робочої поїздки в Харківську область Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул відвідав Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області. Віце-прем’єр-міністр ознайомився з роботою консультативного пункту Державної служби з надзвичайних ситуацій України для населення. Консультаційний центр функціонує з 12 серпня 2013 року.

«Одним із ключових завдань сучасної системи цивільного захисту є надання населенню оперативної та достовірної інформації стосовно надзвичайних ситуацій, заходів, які вживає влада, та необхідних дій населення під час такої ситуації», – сказав Олександр Вілкул.

У консультаційному центрі фізичні і юридичні особи незалежно від форми власності та виду діяльності можуть отримати вичерпну та достовірну інформацію, необхідну їм для безпечної життєдіяльності, а також для ведення підприємницької діяльності. Вся інформація надається безкоштовно.

«За допомогою консультаційних центрів ми прагнемо насамперед інформувати громадян про безпеку: як запобігти надзвичайній ситуації і як на неї реагувати, аби зберегти життя і здоров‘я. Такі речі мають бути на рівні підсвідомості, і ми прагнемо сформувати таку колективну свідомість, яка максимально убезпечить наших громадян», – підкреслив Голова ДСНС України Михайло Болотських.

За словами начальника Головного управління ДСНС України в Харківській області Павла Одарюка, звернутися до консультаційного центру харків‘яни зможуть також за телефоном, і через Інтернет, тобто будь-яким зручним для них способом.
«А для особистого прийому ми створили максимально комфортні умови для людей, які прийшли за консультацією. У центрі працюють компетентні фахівці нашого управління, а за необхідності вони можуть залучати до надання консультацій фахівців та експертів інших підприємств, установ і організацій», – відзначив Павло Одарюк.