Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Тоічі Саката

Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Тоічі Саката

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов  зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні і Республіці Молдова паном Тоічі Саката. У ході зустрічі сторони обговорили перспективи розвитку співробітництва між Харківською областю і Японією. Юрій Сапронов ознайомив представників японської сторони з економічним, науково-технічним та культурним потенціалом Харківського регіону. За словами віце-губернатора, Харківська область традиційно привертає увагу іноземних партнерів науковим, кадровим, ресурсним та економічним потенціалом.

«У Харківській області працює більше 600 промислових підприємств, які виробляють практично все, починаючи від танків, літаків, турбін і закінчуючи товарами народного споживання. Одним з найголовніших і цікавих для потенційних інвесторів напрямків у регіоні є сільське господарство. В області на наших знаменитих чорноземах працюють більше 1000 агрохолдингів і фермерських господарств. Звичайно ж, Харків по праву є науковою і студентською столицею України. І, незважаючи на ті економічні труднощі, які є сьогодні в усьому світі, Харківська область та м. Харків в останні 3 роки посідають провідні місця за основними рейтингами конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості», - повідомив Юрій Сапронов.

У свою чергу Тоічі Саката зазначив, що Японія має великий інтерес до розвитку відносин з регіонами України. Він висловив упевненість, що теплі відносини між Японією та Україною і надалі будуть міцніти і розвиватися. Японська сторона виявила інтерес до наукового та освітнього розвитку України.

«Я зрозумів, наскільки є важливим Харків для наукового та освітнього розвитку України. У нас налагоджені тісні стосунки з ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут», співпраця стосується ядерної безпеки. Ще однією новою точкою спільної роботи є співпраця Японського інституту фізико-хімічних досліджень «RIKEN» з Харківським інститутом низьких температур. Я думаю, що є великий спектр можливостей нашої співпраці, тому сподіваюся на дружню співпрацю з вашого боку, і ми також будемо намагатися зробити все, що від нас залежить», - підкреслив пан Посол.

Теги