Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво нових спортивних об'єктів Євробаскету-2015 дасть новий імпульс розвитку Харкова

Будівництво нових спортивних об'єктів Євробаскету-2015 дасть новий імпульс розвитку Харкова

У ході робочого візиту до Харкова Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул провів виїзну робочу нараду, присвячену ходу будівництва багатофункціональної спортивної арени Євробаскету-2015. У нараді також взяли участь заступники голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та Євген Савін, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко. Віце-прем'єр-міністр України висловив впевненість, що Євробаскет-2015 стане потужним імпульсом розвитку молодіжного та дитячого спорту, а також сприятиме популяризації здорового способу життя серед громадян.

«Харків все більше стає не тільки видатним інтелектуальним, освітнім і промисловим центром України, але і спортивним. Успіхи харківських спортсменів неможливо не помітити: харківський «Металіст» блискуче виступив у чемпіонаті України, міні-футбольний клуб «Локомотив» став чемпіоном України, харківська спортсменка Олена Вороніна стала чемпіонкою світу з фехтування, а Ганна Ушеніна - з шахів. Традиційно сильний харківський волейбольний клуб «Локомотив», - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем'єр також зазначив, що у Харкова є багаторічні спортивні традиції. Місто вміє готувати і проводити великі спортивні заходи. На думку Олександра Вілкула, будівництво нових спортивних об'єктів Євробаскету-2015 дасть новий імпульс розвитку Харкова.

Довідка. Будівництво багатофункціональної спортивної арени розпочалося з червня 2013 року, здати об'єкт в експлуатацію планується до 2015 року. Роботи з будівництва фундаменту «Харків-Арени» розпочнуться в кінці серпня. Чотириповерхова «Харків-Арена» розмірами 170x80 м розрахована при проведенні баскетбольних матчів більш ніж на 6 тис. глядацьких місць, хокейних - понад 5 тис. місць, при проведенні культурно-масових заходів - більше 7 тис. місць.