Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нераціональне використання земель сільгосппризначення повинно жорстко каратися

Нераціональне використання земель сільгосппризначення повинно жорстко каратися

Обласна міжвідомча робоча група з питань раціонального та ефективного використання земель, запобігання порушень земельного законодавства та з роз'яснювальної роботи щодо земельної реформи провела своє перше засідання новим складом. Основне питання, яке члени групи обговорювали разом із запрошеними на засідання головами районних державних адміністрацій, стосувалося оптимального співвідношення культур у сівозмінах сільгосппідприємств Харківської області.

Голова обласної міжвідомчої робочої групи, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов підкреслив, що неприпустимо за миттєвою вигодою забувати про раціональне використання землі, порушуючи тим самим земельне законодавство.

«Є постанова Кабінету Міністрів №164 від 11 лютого 2010 року, в ній чітко озвучено - 5-9% соняшнику в площі ріллі, не більше. Беремо статистичні дані по районах, я впевнений, що тут не все правдиво, соняшнику насправді більше, підозрюю, що на 10-20%. Наприклад, в Балаклійському районі є господарство, де соняшник становить 92,5%. У Барвінківському районі є господарства, де 78%, 73%, 61%. У Близнюківському районі - 95%, 74%. Це робота за принципом «після нас хоч потоп». А що завтра виросте на землі, яка так нераціонально використовується? Порушено закон, держава постраждала - будемо вживати заходів, аж до позбавлення права користуватися єдиним сільгоспподатком», - підкреслив Юрій Сапронов.

Теги