Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулася презентація книги «Харків. Kharkov»

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулася презентація книги «Харків. Kharkov»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулася презентація книги «Харків. Kharkov» із серії фотоальбомів «Харків у роки війни» і «Харків. Місто, яке пережило війну». Дане видання випущено на виконання завдань Президента України про збереження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни, пам'яті про Велику Перемогу і 70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників.

За словами одного з авторів видання, депутата Харківської міської ради Габріела Михайлова, до книги увійшло близько 2 тисяч фотографій, придбаних у фотоархівах, у колекціонерів, на аукціонах, переданих з особистих архівів харків'ян. Книга носить виховно-пізнавальний, історичний характер. Навіть в якості ілюстрації обкладинки взята гравюра кінця 18 століття, знайдена в Німеччині, із зображенням харківського Свято-Покровського монастиря.

«Кожна така книга - це рік копіткої роботи. Тут фотографії з 15 архівів Німеччини, Франції, Італії, Росії, України, Америки. Багато фото раніше ніде не публікувалися. Особливістю видання є розділ «Машина часу». В ньому відображена вся історія Харкова від моменту його утворення до сьогоднішніх днів. Особливе місце займає військовий Харків у розділі «Місто воїнської слави». Тут також унікальні фото околиць міста і сучасних будівель, які вже прикрасили місто», - сказав Габріел Михайлов.

Він також додав, що книгу «Харків. Kharkov» до Дня визволення Харкова отримають всі ветерани Великої Вітчизняної війни.

Довідка. Тираж видання «Харків. Kharkov»1500 примірників. Автори видання - депутат Харківської міської ради, член депутатської групи «Молоді регіони» Габріел Михайлов, фотограф Володимир Бисов, куратор щорічної фотовиставки «Харків у роки війни» Віктор Зільберберг.