Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українська самобутність та різноманітні техніки художнього вишивання будуть представлені на виставці «Цвітуть небеса»

Українська самобутність та різноманітні техніки художнього вишивання будуть представлені на виставці «Цвітуть небеса»

15 серпня о 16.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відбудеться урочисте відкриття виставки сучасної традиційної вишивки «Цвітуть небеса» Любові Бугар. Майстриня володіє різними техніками художнього вишивання: гладь, хрестик, мережка, зерновий вивід, штапівка, стебловий шов, лічильна гладь, набирування, виколювання, ретязь. У її творчому надбанні – вишиті рушники, сорочки, картини, ікони. Використовуючи традиційні елементи вишивки, узори вона вигадує сама.

Роботи майстрині успішно виставлялися не тільки у Харкові, а й у різних куточках України та за її межами. Творчістю Любові Бугар милувалися мешканці Торонто, Москви, Ганновера, Варшави. Чимало творів знаходяться у приватних колекціях України та зарубіжжя.

У своїй творчості Любов Миколаївна зберігає самобутність, а її твори несуть у ХХІ сторіччя багатогранну спадщину, яка єднає життєдайні корені традиційної культури минулого, сьогодення і майбуття.

Виставка буде тривати по 5 вересня 2013 року

Довідка: Любов Миколаївна Бугар живе і творить у селищі Красному Первомайського району. За фахом – філолог, 25 років присвятила педагогічній діяльності. Вона – член Національної спілки майстрів народного мистецтва України та Відмінник освіти України.