Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ВНЗ Харківської області за окремими напрямами підготовки було збільшено обсяг державного замовлення

У ВНЗ Харківської області за окремими напрямами підготовки було збільшено обсяг державного замовлення

Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. За його словами, незважаючи на зменшення обсягу державного замовлення в цілому по ВНЗ області на 243 особи, на окремі напрями підготовки його було збільшено.

«Згідно з рішенням Кабінету Міністрів у галузі «Інформатика та обчислювальна техніка» напрямок «Комп’ютерні науки» було відкрито 15 додаткових місць у Харківському національному університеті радіоелектроніки; 20 - у Національному аерокосмічному університеті «ХАІ»; 15 – у Харківському національному університеті будівництва і архітектури. У галузі «Автоматика та управління» напрям «Системна інженерія» - 55 додаткових бюджетних місць відкрито також у Харківському національному університеті радіоелектроніки.
Галузь «Інформаційна безпека» напрям «Системи технічного захисту інформації» по 25 додаткових місць - у Харківському національному університеті радіоелектроніки та Харківському національному університеті внутрішніх справ.
Галузь «Цивільна безпека» напрям «Цивільний захист» – 35 місць у Національному університеті цивільного захисту України; 23 місця - напрям «Охорона праці»; 30 місць - «Пожежна безпека», - повідомив Роман Шаповал.

Також він розповів про напрями, за якими відбулося скорочення державного замовлення та кількість місць.

За словами директора Департаменту науки і освіти ХОДА, на 250 місць держзамовлення було зменшено у галузі «Право» напрям «Правознавство» у Національному університеті «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого»; 345 місць - напрям «Правоохоронна діяльність» у Харківському національному університеті внутрішніх справ. 17 місць у галузі «Менеджмент» напрям «Менеджмент» у Харківському національному економічному університеті; 40 місць у галузі «Авіаційна та ракетно-космічна техніка» напрям «Авіа- і ракетобудування» у Національному аерокосмічному університеті «ХАІ»; 40 місць у галузі «Фізичне виховання» напрям «Спорт» у Харківській державній академії фізичної культури.