Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Федеративна Республіка Німеччина традиційно є одним з головних партнерів Харківської області

Федеративна Республіка Німеччина традиційно є одним з головних партнерів Харківської області

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку паном Клаусом Ціллікенсом, який відвідав Харків із заключним візитом. У заході також взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин.

Юрій Сапронов від імені губернатора області Михайла Добкіна побажав пану Клаусу Ціллікенсу успіхів і процвітання в його подальшій роботі, а також міцного здоров'я.

«Федеративна Республіка Німеччина традиційно є одним з наших головних партнерів. За 7 місяців 2013 року майже 73 млн. дол. зовнішньоторговельного обороту зробила Німеччина для України. Станом на 1 квітня 2013 року в область прийшли значні прямі іноземні інвестиції з ФРН. Найголовніше, що це інвестиції у виробничу сферу. Особливо хочу відзначити і підкреслити, що для зміцнення нашої торгово-економічної співпраці та інших сфер без вашої безпосередньої і дуже частої участі не обійшлося. Якби не ваша особиста ініціатива, ми б ніколи не відкрили почесне консульство у вересні 2012 року. А це означає, що і ФРН, і ви особисто, розумієте ту роль, яку відіграє наш регіон в Україні і сучасному світі. Саме завдяки вашій роботі і вашій діяльності на посаді Генерального консула ми змогли досягти суттєвого прогресу в розширенні міжнародних та міжрегіональних зв'язків Харківщини та регіонів Федеративної Республіки Німеччина», - звернувся Юрій Сапронов до пана Клауса Ціллікенса.

«Харків завжди займав особливе місце в моєму серці. Це гарне місто, цікава область і важлива частина України. Мені завжди було дуже приємно бувати тут і працювати з вами. Німеччина зараз знає більше про Харків, ніж раніше. Це важливо для нашої подальшої співпраці», - сказав пан Клаус Ціллікенс.

У ході зустрічі були підбиті підсумки співпраці Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку з Харківською областю в промисловій, сільськогосподарській, науковій та культурній сферах.

Теги