Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протиправне поглинання та захоплення підприємств на Харківщині будуть повністю викоренені

Протиправне поглинання та захоплення підприємств на Харківщині будуть повністю викоренені

Сьогодні відбулося засідання консультативно-дорадчого органу ХОДА - Регіональної робочої групи з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств під головуванням заступника голови ХОДА, заступника керівника Регіональної робочої групи Олега Анпілогова. У ході засідання були розглянуті заяви і заслухані пояснення громадян про рейдерське захоплення двох підприємств, розташованих на території міста Харкова. За результатами розгляду даного питання було ухвалено рішення направити відповідні матеріали до органів прокуратури для перевірки викладених у них фактів та ухвалення рішення відповідно до вимог чинного законодавства.

«Ще кілька років тому поняття «рейдерство» мало досить поширений характер, як в Україні, так і в Харківській області. А сьогодні такі факти носять одиничний характер, про це свідчить те, що за останні кілька років тільки два громадянина звернулися з подібними заявами до Регіональної робочої групи», - акцентував Олег Анпілогов.

Заступник голови ХОДА також підкреслив, що в даний час сформувалася тенденція до викорінення такого ганебного явища як «рейдерство» в Харківській області.

Довідка: Регіональна робоча група була утворена з метою забезпечення взаємодії місцевих органів виконавчої влади у сфері протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, підготовки пропозицій стосовно вдосконалення законодавства, що регулює корпоративні правовідносини та спрямоване на унеможливлення протиправного поглинання і захоплення підприємства, а також з метою оперативного виявлення фактів та/або ознак протиправного поглинання та захоплення підприємств на території області. Робоча група підзвітна Міжвідомчій комісії з питань протидії противоправному поглинанню та захопленню підприємств.

Основним завдання робочої групи є:
- збирання і моніторинг інформації про методи протиправного поглинання та захоплення підприємств, що порушують гарантоване Конституцією України право власності та призводять до погіршення інвестиційного клімату в області;
- сприяння взаємодії державних органів, зокрема правоохоронних та органів державної виконавчої служби, на обласному рівні з питань посилення протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств;
- реалізація на обласному рівні комплексу заходів щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств, а також удосконалення механізму реалізації корпоративних прав учасників господарських товариств та інвесторів;
- підготовка пропозицій стосовно вдосконалення законодавства, що регулює корпоративні відносини та спрямоване на унеможливлення протиправного поглинання та захоплення підприємств.