Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Богодухівщина передала Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України» Печенізькому району

Богодухівщина передала Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України» Печенізькому району

Сьогодні Печенізький район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України». Урочистості з нагоди 70-річчя визволення району від фашистських загарбників почалися пам'ятним молебнем та покладанням квітів до братської могили. У церемонії взяли участь заступник голови Харківської обласної ради Організації ветеранів України - голова комітету ветеранів війни Юрій Бабайлов, делегація Богодухівського району на чолі з головою ветеранської районної організації Іваном Омеляненком, учасники бойових дій, а також Почесний громадянин Богодухова, житель м. Мінськ (Білорусь), ветеран 5-ї Гвардійської армії, генерал-майор Сергій Якович Новиков, який 18-річним солдатом визволяв Богодухів.

Під час урочистого мітингу на центральній площі селища міського типу Печеніги ветерани Богодухівської організації передали своїм колегам з Печенізького району Прапор Перемоги і капсулу зі священною землею з братських могил.

«Сьогодні у цього пам'ятного місця, де ми з вами проводимо цей мітинг, відрадно бачити велику кількість молоді. Тут печенізька земля вписала золоті сторінки в історію Великої Вітчизняної війни. Понад 6 тисяч печенізців були призвані до Червоної армії, 785 осіб були удостоєні високих бойових нагород, 7 осіб отримали звання Героя Радянського Союзу. Сьогодні ми з вами віддаємо данину пам'яті тим, хто приніс нам Велику Перемогу, і тим, хто не повернувся з полів бою.

Наш з вами обов'язок, як спадкоємців і нащадків переможців Великої Вітчизняної війни, піклуватися про учасників війни, підняти патріотичне виховання на більш високий рівень і не дати спотворити правду про війну», - сказав Юрій Бабайлов.