Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Координація зусиль ОДА та правоохоронних органів Харківщини спрямована на забезпечення належної реалізації соціальних ініціатив Президента України

Координація зусиль ОДА та правоохоронних органів Харківщини спрямована на забезпечення належної реалізації соціальних ініціатив Президента України

Як повідомив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 8 серпня відбулося засідання робочої групи Харківського регіонального комітету економічних реформ. Під час засідання розглядалося питання реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. «Враховуючи, що сьогодні люди найбільше потерпають від серцево-судинної патології, Президент у вигляді своїх соціальних ініціатив започаткував проект, який дозволяє людям за нижчими цінами купувати препарати від гіпертонічної хвороби. Для цього потрібно провести величезну роботу. Поліклініки повинні мати реєстр таких пацієнтів, постійно з ними зустрічатися, спостерігати за станом їх здоров’я, виписувати рецепти, з якими люди ідуть до аптеки та купують ліки за зниженою ціною, а аптеки отримають за це компенсацію. На 2013 рік уряд виділів Харківщині 11 млн. грн. на реалізацію цього проекту. Згідно з реєстром близько 600 тис. людей мають право отримувати такі ліки. Відповідно до кількості хворих гроші були розподілені між районами та містами області. Але до нас надійшла інформація, яка потребує перевірки. Вона полягає в тому, що в деяких установах області запропонували незрозумілу схему, яка дискредитує соціальні ініціативи Президента України», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, питання реалізації пілотного проекту щодо забезпечення ліками за референтними цінами людей, хворих на гіпертонію, розглядалося за участю представників управління СБУ в Харківській області, Головного управління МВС Україні в Харківській області та обласної прокуратури.

«За інформацією, яка надходить до облдержадміністрації, є ряд ознак, які носять незаконний, корупційний характер. Під час засідання ухвалено рішення, що лише координація дій ОДА, прокуратури, СБУ та міліції унеможливить ризики дискредитації соціальних ініціатив Президента України», - підкреслив Ігор Шурма.