Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Організації ветеранів Казахстану, Росії та Білорусі хочуть перейняти досвід проведення «Естафети пам'яті»

Організації ветеранів Казахстану, Росії та Білорусі хочуть перейняти досвід проведення «Естафети пам'яті»

Про це в ході урочистостей з нагоди 70-річчя визволення Богодухова від фашистських загарбників розповів голова Харківської обласної ради Організації Ветеранів України Анатолій Хіневич. Він підкреслив, що серед країн СНД подібний масштабний захід проводиться тільки в Україні. Про це в травні цього року в Москві доповів у своєму виступі на засіданні Координаційної ради ветеранських організацій країн СНД голова Ради Організації Ветеранів України Петро Цибенко.

«Ніде, в жодній країні СНД немає такого поняття, як наша «Естафета пам'яті». Такого великомасштабного руху, організованого за напрямом руху фронтів і звільнення населених пунктів від фашистів. 23 серпня на урочистості з нагоди 70-річчя визволення Харкова до нас приїде багато гостей. Серед них будуть і керівники ветеранських організацій Казахстану, Росії та Білорусі. Одна з цілей їх приїзду якраз перейняти наш досвід організації та проведення "Естафети пам'яті"», - зазначив Анатолій Хіневич.

Голова Харківської обласної ради Організації ветеранів України також подякував за підтримку в організації та проведенні естафети обласну державну адміністрацію, керівників інших органів влади, зазначивши, що без їхньої допомоги такий масштабний проект не міг бути здійснений.

Довідка. На Харківщині Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України» стартувала 1 лютого 2013 року в Борівському районі і завершиться 19 вересня – у день остаточного звільнення всієї області. У проведенні естафети беруть участь члени 43 міських та районних ветеранських організацій, 1456 первинних ветеранських організацій Харківської області.