Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Золочівщина передала Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України» Богодухівському району

Золочівщина передала Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України» Богодухівському району

Сьогодні Богодухівський район прийняв Всеукраїнську естафету пам'яті «Слава визволителям України». Урочистості з нагоди 70-річчя визволення району від фашистських загарбників розпочалися пам’ятним молебнем та покладанням квітів до першої братської могили, де поховані 98 радянських воїнів.

У церемонії взяли участь голова Богодухівської РДА Володимир Бєлий, міський голова Наталія Олексенко, голова Харківської обласної ради Організації ветеранів України Анатолій Хіневич, делегація Золочівського району на чолі з головою ветеранської організації Володимиром Соколовським, учасники бойових дій, а також Почесний громадянин Богодухова, мешканець м. Мінськ (Білорусь), ветеран 5 Гвардійської армії, генерал-майор Сергій Якович Новіков, який 18-річним солдатом визволяв Богодухів.

Під час  урочистого мітингу на центральній площі міста, ветерани Золочівської організації передали своїм колегам з Богодухівського району Прапор Перемоги і капсулу з священною землею з братських могил. За словами Анатолія Хіневича, вся територія України була театром воєнних дій. Саме тут пройшли 15 найбільш важливих військово-стратегічних операцій Великої Вітчизняної війни, в яких були задіяні 33 армії, більше 3 мільйонів бійців.

«Сьогодні дуже правильно покладена в основу Всеукраїнської естафети пам'яті політика максимального залучення молоді. І в Указі Президента України так і зазначено, що при проведенні всіх заходів, пов'язаних з Великою Перемогою, максимально залучати молодь та школярів. За нашими оцінками у проведенні заходів першого етапу Естафети пам'яті на Харківщині взяли участь у 6-10 разів більше молоді, ніж до цього.

Я дуже радий, що ми знайшли розуміння в цьому плані у керівництва області. Губернатор дуже уважно ставиться до цього питання. Практично кожен район підходить до цього заходу відповідально і проводить його масштабно і дуже урочисто. За такої підтримки з боку влади нам легко довести до молоді той великий подвиг, який був здійснений в 1941 - 1945 роках. І це завдання на сьогоднішній день в нашій області виконується», - сказав Анатолій Хіневич.