Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові урочисто зустріли дефлімпійців

У Харкові урочисто зустріли дефлімпійців

6 серпня харківські спортсмени - учасники ХХII Дефлімійських ігор з медалями та перемогами повернулись додому. У Харкові спортсменів-героїв зустріли, як і подобає, з усіма почестями. Вже на пероні харківського Південного вокзалу їх очікували рідні та друзі, а також офіційна делегація на чолі з заступником директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Сергієм Христоєвим, який від імені та за дорученням голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна привітав дефлімпійців та їх тренерів з успішним виступом.

«Нам дуже приємно зустрічати вас сьогодні. Перебуваючи у Харкові, ми вболівали та переживали за кожен ваш виступ, та дуже раділи вашим перемогам. Велика подяка всім вам за те, що вклали в цю Дефлімпіаду всі свої сили, всю жагу до перемог та усю свою майстерність. Завдяки вашим зусиллям національна дефлімпійська збірна України стала другою у світі. З чим вас і вітаю», - зазначив Сергій Христоєв.

«Дуже здивовані таким приємним сюрпризом. Ніколи ще нас так не зустрічали вдома. Це вперше за мої чотири Дефлімпіади, тому дуже приємно, та велике всім спасибі», - зазначив чемпіон та двократний бронзовий призер Дефлімпіади-2013 Андрій Зургалідзе.

Нагадаємо, що переможцями та призерами ХХII Дефлімійських ігор стало 19 спортсменів Харківської області, які у підсумку принесли збірній України 13 нагород - 5 золотих, 4 срібні та 4 бронзових медалі, а сама збірна, зібравши 88 нагород, з яких 21 золота, посіла другу сходинку у медальному заліку.

«Ми очікували такого результату. Дуже багато працювали та довго йшли до цього. Посівши третє місце на чемпіонаті світу, дівчата повірили в себе, вони були готові битися, і ось результат», - зазначила тренер жіночої збірної України з баскетболу Людмила Щедрива, чиї підопічні, а серед них 10 харків’янок, вперше в історії українського дефлімпійського спорту стали срібними призерами найголовнішого світового старту.