Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині презентовано три центри з питань реалізації міжнародних програм та регіонального розвитку

На Харківщині презентовано три центри з питань реалізації міжнародних програм та регіонального розвитку

Сьогодні в малій актовій залі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбувся семінар з питань залучення міжнародної технічної допомоги для державних службовців та представників органів місцевого самоврядування. У заході взяли участь заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов, перший віце-президент - виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов, ректор ХНУ імені В.Н. Каразіна Віль Бакіров, ректор Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова Володимир Бабаєв, а також представники профільних структурних підрозділів ХОДА, районних державних адміністрацій, представники депутатського корпусу Харківської обласної ради, представники районних рад області, вищих навчальних закладів, громадських організацій.

У ході семінару було презентовано діяльність центрів з питань реалізації міжнародних програм та регіонального розвитку. Зокрема, було презентовано Регіональний центр міжнародних проектів і програм, Центр регіонального розвитку та Центр розвитку місцевого самоврядування Харківської області.

«Міжнародна технічна допомога є важливим інструментом в реалізації політики міжнародної інтеграції області, соціально-економічного розвитку та забезпечення інтересів регіону на зовнішніх ринках. За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі України очікуваний обсяг ресурсів міжнародної технічної допомоги, який планується залучити в Україну, становить майже 540 млн. дол. тільки в 2013 році. У Харківській області на даний момент реалізуються проекти приблизно на 3 млн. дол. Тобто на 1/180 від тієї суми міжнародної технічної допомоги, яка дійсно буде залучена в Україну в цьому році. Я вважаю, що Харківській області є куди розвиватися», - сказав Денис Ткачов.

Також він додав, що основними завданнями діяльності центрів є: інформаційно-методичне забезпечення потенційних одержувачів міжнародної технічної допомоги, сприяння залученню та ефективному використанню в Харківській області міжнародної технічної допомоги; розробка стратегій соціально-економічного розвитку територій; підвищення кваліфікації представників державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування в сфері залучення та реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, а також сприяння реформуванню місцевого самоврядування та територіальної організації влади.