Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дзюдоїсти Харківщини здобули золоті медалі ХХII Дефлімпійских ігор

Дзюдоїсти Харківщини здобули золоті медалі ХХII Дефлімпійских ігор

Дві золоті нагороди до медального кошику дефлімпійської збірної України поклали харків’яни Владислав Мозирев та Світлана Забара. В змаганнях з дзюдо, які 2 серпня стартували на Дефлімпіаді-2013, серед чоловіків у ваговій категорії до 60 кілограм не було рівних Владиславу Мозиреву. Здолавши суперників з Монголії та Ірану, харківський спортсмен у фіналі зустрівся з представником Японії Акіо Кіра, та і він не зміг зупинити Владислава на шляху до золотої дефлімпійської медалі.  

 Чемпіонкою Дефлімпійських ігор також стала Світлана Забара. У ваговій категорії до 48 кілограм харків’янка впевнено здолала суперниць з Росії, Білорусії та Туреччини, і, набравши максимальну кількість очок, здобула золоту медаль. Друге місце в цій ваговій категорії посіла білоруська спортсменка Олена Мізінова, бронзу завоювала росіянка Катерина Федосина.

Також варто відмітити успіх харків’ян і у командних видах спорту. Дефлімпійська збірна України з футболу, в складі якої грає Дмитро Українець, здолавши у півфіналі з рахунком 6:5 збірну Туреччини, вийшла до фіналу змагань, де зустрінеться зі збірною Росії.

До фіналу потрапила і жіноча збірна України з баскетболу, яка переважно складається з харківських спортсменок. В півфіналі харків’янки здолали збірну Литви 57:44 та тепер посперечаються за золоті медалі зі збірною США.

В свою чергу чоловіча баскетбольна збірна України разом з харків’янином Павлом Гайдамакою потрапити до фіналу не змогла. У півфіналі українці поступилися збірній Литви 67:58, та тепер також поборються зі збірною США, але вже за бронзові нагороди.