Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Дергачівському районі планується збудувати дім для 4 сімей з прийомними дітьми

В Дергачівському районі планується збудувати дім для 4 сімей з прийомними дітьми

Сьогодні під час візиту до дитячого містечка «Отрадне» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма повідомив, що у 2014-2015 році у Дергачівському районі планується започаткувати проект на зразок «Отрадного» лише з тією відмінністю, що там 4 сім’ї будуть жити в одному будинку, а не в окремих. «У Харківській області понад 1000 дітей живуть без біологічних батьків. Зміцненням матеріальної бази дитячих будинків сімейного типу або окремих сімей ми проблему не вирішимо – це лише ліквідація наслідків. Мова має іти про сімейні духовні цінності. «Отрадне» – це особлива форма, де на обмеженій території живуть 3 сім’ї, і тут дітям намагаються прививати сімейні цінності. Це інша форма співіснування тих сімей, які виховують дітей. У 2014-2015 році у Дергачівському районі планується зробити аналогічний проект», – зазначив заступник губернатора.

За його словами, на сьогоднішній день в Дергачівському районі є двоповерхова будівля, завершена приблизно на 60%. В ній передбачається 4 квартири – по дві на кожному поверсі. Для 4 сімей там достатня площа і кількість кімнат. Заступник губернатора підкреслив, що необхідно об’єднати зусилля обласної, районної влади та благодійників аби проект отримав матеріальне підґрунтя і продовжив розвиватись.

Ігор Шурма повідомив, що благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» дав принципову згоду на участь у цьому проекті. Зокрема, фонд може надати допомогу в організаційних моментах та навчанні персоналу, адже замало збудувати дім, повинні бути готовими батьки.