Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роботу Міністерства культури необхідно направити на розвиток закладів культури і мистецтва в Україні

Роботу Міністерства культури необхідно направити на розвиток закладів культури і мистецтва в Україні

Про це сьогодні в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Основні проблеми галузі культури та шляхи їх вирішення» розповів заступник міністра культури України Віктор Балюрко. Він підкреслив, що одне з основних завдань Міністерства культури України – збереження мережі закладів культури і мистецтва в нашій країні.

«У 1990 році культурна галузь пережила величезний спад. Мережа закладів культури і мистецтва скоротилася практично наполовину, адже якщо раніше в Україні налічувалося понад 150 тисяч культурних закладів, то сьогодні їх близько 48 тисяч. Позиція Міністерства – не можна допустити скорочення мережі, роботу необхідно спрямувати на збереження всіх закладів», – зазначив заступник міністра культури.

Також заступник міністра подякував Харківській області за величезний комплекс заходів, що були організовані і поведені на честь святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі.

«Всі заходи відбулись на високому рівні, була здійснена дуже серйозна робота, вкладено багато енергії і душі. Величезне спасибі всім за роботу», – зазначив Віктор Балюрко.