Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

11 комунальним підприємствам області узгоджено різницю в тарифах на загальну суму 153,3 млн. грн.

11 комунальним підприємствам області узгоджено різницю в тарифах на загальну суму 153,3 млн. грн.

В рамках діяльності робочої групи «Модернізація інфраструктури та базових секторів» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ відбулося чергове засідання територіальної комісії Харківської області з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу. Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, комісією було узгоджено обсяги різниці в тарифах 11 комунальним підприємствам області з теплопостачання, водопостачання та водовідведення, за послуги, які надані населенню, на загальну суму 153,3 млн.грн.

«Підприємства, яким компенсують різницю в тарифах, шляхом проведення взаєморозрахунків отримають можливість скоротити заборгованість за енергоносії, витрачені на виробництво послуг для населення, що сприятиме оздоровленню фінансово-господарської діяльності підприємств та вивільненню коштів на проведення підготовчих робіт до наступного опалювального періоду. Скорочення заборгованості комунальних підприємств за природний газ та електричну енергію дозволять підвищити рівень розрахунків області по цих показниках в рейтингу регіонів України», – зазначив перший заступник губернатора.

З початку року територіальною комісією Харківської області з погашення заборгованості підприємств ПЕК узгоджено комунальним підприємствам області з теплопостачання, водопостачання та водовідведення різниці в тарифах на загальну суму 925,5 млн.грн. за послуги, які надані населенню, у попередніх роках та в поточному році.

Довідка:
У 2013 році робота територіальної комісії Харківської області з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу здійснюється згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 № 167 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2013 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування».

Теги