Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 2019 року в Харківській області буде функціонувати 532 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини

До 2019 року в Харківській області буде функціонувати 532 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини

Про це на засіданні Харківського регіонального Комітету з економічних реформ розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, згідно з планом модернізації медичних закладів, наданим до МОЗ України, в Харківській області планується створення 58 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини у сільській місцевості і загальна кількість їх складе 258. У містах та міських поселеннях заплановано створення 246 амбулаторій, з них 83 у районах області та 163 у Харкові, загальна кількість їх буде збільшена до 274 амбулаторій. Усього до 2019 року включно в області планується функціонування 532 амбулаторій.

Ігор Шурма також зазначив, що, відповідно до чинного законодавства, фінансування має надходити із місцевих бюджетів, які на даний час не забезпечені мінімальним обсягом фінансових ресурсів.

«Це найбільше проблемне питання, вирішення якого потребує підтримки з боку центральних органів влади, бо обмеженість коштів місцевих бюджетів – це основний об’єктивний фактор ризику при здійсненні перетворень. Консолідація зусиль усіх гілок влади, підтримка медичної громадськості, галузевої профспілки, громадських організацій – обов’язкова умова виконання поставлених цілей та завдань», – підкреслив заступник голови ХОГА.

Теги