Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область посідає 3 рейтингове місце серед регіонів України з найменшими показниками захворюваності на туберкульоз

Харківська область посідає 3 рейтингове місце серед регіонів України з найменшими показниками захворюваності на туберкульоз

Сьогодні відбулося засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ, в якому взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступники голови ХОДА Ігор Шурма, Юрій Сапронов та Олег Анпілогов, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, представники медичних установ Харківщини. На засіданні голова ХОДА ознайомив присутніх з результатами роботи, спрямованої на протидію розповсюдженню в регіоні туберкульозу як соціально небезпечного захворювання.

Михайло Добкін підкреслив, що на сьогодні Харківська область посідає 3-є рейтингове місце серед усіх регіонів України з найменшими показниками захворюваності на туберкульоз. Він зазначив, що завдяки досягнутим позитивним тенденціям у сфері протидії туберкульозу були створені реальні передумови для співробітництва та інвестиційної підтримки Харківської області з боку фонду Ріната Ахметова «Зупинимо туберкульоз в Україні».

Саме за сприяння фонду на Харківщині вперше в Україні була впроваджена інноваційна технологія діагностики захворювання, введена в дію сучасна лабораторія для молекулярно-генетичної верифікації туберкульозу з використанням новітніх високошвидкісних методик визначення збудника і його чутливості до тих чи інших лікарських препаратів.

«Таким чином, вже наявні результати роботи реформованої на регіональному рівні фтизіатричної служби дають підставу стверджувати, що у Харківській області є всі можливості для виходу на лідируючі позиції в Україні у питаннях боротьби з туберкульозом», – сказав Михайло Добкін.

Також голова ХОДА нагадав, що сьогодні розгорнуті роботи з капітального ремонту всіх профільних медичних установ, чим забезпечуються належні умови для роботи персоналу та перебування пацієнтів.