Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Державна стратегія регіонального розвитку до 2020 року – дуже важливий документ, який враховує потреби регіонів. Михайло Добкін

Державна стратегія регіонального розвитку до 2020 року – дуже важливий документ, який враховує потреби регіонів. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Це дуже своєчасний, цікавий документ, який кардинально відрізняється від попередньої Державної стратегії розвитку регіонів, перш за все, своєю системністю у підходах фінансування з боку держави галузевих і бюджетних програм у розрізі потреб регіонів. Найголовніше, що в цій стратегії розписана чітка система того, за яким принципом ці кошти розподілятимуться. До ухвалення цієї стратегії фінансування регіонів відбувалося безсистемно», – сказав губернатор Харківщини.

Також, за словами голови ОДА, дана стратегія паралельно передбачає ще дуже багато важливих аспектів для регіонів. Наприклад, системний підхід у реформуванні територіальних органів влади на місцях.

«Тому це дуже важливий документ. Він багато в чому враховує потреби регіонів для свого розвитку, чітко прописує взаємодію між регіональною і центральною владою і, найголовніше, дає нам можливість сьогодні на етапі обговорення внести важливі для нас доповнення», – підкреслив Михайло Добкін.