Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Дня міста будуть виконані всі зовнішні роботи з реконструкції будівлі Харківського історичного музею

До Дня міста будуть виконані всі зовнішні роботи з реконструкції будівлі Харківського історичного музею

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник директора Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Василь Воробець. За його словами, кошторисна вартість будівництва складає близько 64 млн. грн. До Дня міста планується освоїти 20 млн. грн. - виконати всі зовнішні роботи: завершити реконструкцію історичного фасаду, а також виконати всі роботи з прибудови до існуючої будівлі музею, провести прокладку зовнішніх інженерних мереж, виконати заходи з благоустрою прилеглої території. До кінця 2013 року будуть виконані внутрішні опоряджувальні роботи музею на суму 18 млн. грн.

«Запроектована прибудова несе в собі дві функції - формує головний фасад Харківського історичного музею, який виходить на пл. Конституції, і створює нову вхідну зону, що відповідає новому вигляду площі. Ця споруда гармонійно вписується в навколишню забудову, доповнюючи її. Функціональне призначення прибудови – не лише створення нової вхідної групи, а й формування простору для проведення експозицій музею», - сказав Василь Воробець.

Також він зазначив, що нові площі зможуть цілодобово приймати харків'ян і гостей міста, незалежно від робочого часу Харківського історичного музею. Дане архітектурне рішення є значним не тільки для історичного музею, а й для всього міста.

Довідка. Нинішня площа Конституції носила різні назви: Ярмаркова площа, Миколаївська, Тевелєва, Радянської України. Вона розташована в найстарішому центрі м.Харкова та має щільну забудову різних періодів. Основні споруди, які її формують, є пам'ятками історії та архітектури. Вік площі близько 200 років. Будівлю Харківського історичного музею побудовано в 1908 році.