Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При належному фінансуванні реконструкція Харківської філармонії може бути повністю завершена у наступному році

При належному фінансуванні реконструкція Харківської філармонії може бути повністю завершена у наступному році

Про це сьогодні на прес-конференції розповів заступник директора Департаменту капітального будівництва обласної державної адміністрації Василь Воробець. Він підкреслив, що унікальна будівля Харківської обласної філармонії – це пам'ятник архітектури XIX століття. Крім того, Харківська філармонія є однією з провідних концертних організацій в Україні, на сцені цього закладу виступали Петро Чайковський, Сергій Рахманінов, Федір Шаляпін і багато інших видатних діячів мистецтва.

«Протягом 2006-2012 року на реконструкцію об'єкту було спрямовано близько 90 млн. грн. На сьогодні скоригований проект пройшов експертизу, узгодження в Міністерстві фінансів, отримано позитивний висновок в Міністерстві юстиції України. Зараз документи знаходяться на затвердженні в Кабінеті Міністрів», – розповів Василь Воробець.

Заступник директора Департаменту капітального будівництва ХОДА також повідомив, що проект реконструкції передбачає будівництво органного залу, студії звукозапису і складатиметься з 5 блоків. Так, у філармонії буде великий зал на 700 місць, органний зал на 550 осіб, зал камерної музики на 100 місць, вестибюльна група і кафе.

«Станом на сьогоднішній день по цьому об'єкту освоєно близько 94 млн. грн. Цього року, якщо будуть виділені кошти, планується освоїти 39 млн. грн. і завершити будівництво органного залу. Орган вже привезений з Німеччини і готовий до монтажу. А при виділенні коштів у наступному році може бути повністю закінчена реконструкції філармонії», – зазначив Василь Воробець.