Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські синхроністки вибороли три бронзові нагороди чемпіонату світу з водних видів спорту

Харківські синхроністки вибороли три бронзові нагороди чемпіонату світу з водних видів спорту

Збірна України, переважно представлена спортсменками Харківської області, завоювала три бронзові нагороди на чемпіонаті світу з водних видів спорту, який відбувається в іспанській Барселоні. Ці медалі стали першими на чемпіонаті світу за всю історії синхронного плавання України. Підопічні тренера Світлани Садової, харків’янки Анна Волошина, Лоліта Ананасова, Катерина Рєзнік, Олександра Сабада, Катерина Садурская та Анастасія Савчук разом зі спортсменками з Донецька Анною Клименко та Оленою Гречихиною стали третіми в групових вправах, в технічній програмі серед груп та у вільній комбінації, поступившись лише іспанкам та світовим лідерам цього виду спорту росіянкам.

«Коли стояли на п'єдесталі, то відчували шалену гордість. Дуже здорово прославляти свою країну, тому що в нашому виді спорту Україна до цих пір ніколи не піднімалася навіть вище п'ятого місця. Це великий крок для нас. Здорово дивитися, коли наш прапор піднімається нарівні з іншими. Переповнювали емоції, які неможливо описати», – поділилася по поверненню своїми відчуттями Анна Волошина.

Високі результати показали харківські майстрині синхронного плавання і у чотирьох інших фіналах. Лоліта Ананасова була четвертою у сольній програмі, Анна Волошина – четвертою у технічній сольній програми, а разом дівчата також двічі посіли четверті місця в змаганнях серед дуетів.

28 липня у Харкові бронзових призерок чемпіонату світу урочисто зустрічала офіційна делегація на чолі з заступником директора Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Сергієм Христоєвим, а також рідні та друзі спортсменок.

«Ми багато років йшли до цих медалей, постійно їх чекаючи. Цього року суддівство до нас все ж таки повернулося обличчям, і ми дуже раді та щасливі. Я вважаю, що наші дівчата були на три голови вище», – зазначила тренер збірної України з синхронного плавання Світлана Саідова.

Теги