Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області посилено громадський контроль за дотриманням громадянських прав населення

У Харківській області посилено громадський контроль за дотриманням громадянських прав населення

Громадська рада при Харківській облдержадміністрації веде постійний контроль за діяльністю виконавчих органів влади на території Харківської області, у тому числі – за роботою правоохоронних органів. Про це голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін повідомив під час особистого прийому жителя Харківської області Дмитра Гісіна – одного з активістів, які протестували 5 липня на площі Свободи проти свавілля правоохоронців на Миколаївщині. Як підкреслив Михайло Добкін, при Харківській обласній державній адміністрації працює громадська рада, в якій створено 12 комітетів. Серед них – комітет з питань протидії та запобігання корупції, законності та захисту громадянських прав населення. Основні питання, які системно розглядає комітет – антикорупційна експертиза та громадський контроль за дотриманням громадянських прав.

«В Україні вже давно ведеться багато розмов про створення активного громадянського суспільства. Але штучно воно не створиться. Воно може з'явитися тільки там, де є верховенство права», – підкреслив Михайло Добкін та запропонував Дмитру Гісіну брати активну участь у роботі комітету.

Довідково. Громадська рада при обласній державній адміністрації – постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган, створений згідно постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

Теги