Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканка Харкова передала близько тисячі книг дитячим інтернатам області

Мешканка Харкова передала близько тисячі книг дитячим інтернатам області

Триває акція «Зроби добру справу – подаруй книгу!», яка відбулася в жовтні 2012 року з ініціативи управління у справах преси та інформації ХОДА. Сьогодні мешканка Харкова передала Харківському міському центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді «Довіра» книги з особистої бібліотеки для вихованців інтернатів та дитячих будинків.

Бібліотека збиралася тривалий час, і до теперішьного моменту налічує близько тисячі книг, виданих у 1969 – 1990 роках. Це класичні твори, передплатні видання, художня та дитяча література. Зокрема, центру «Довіра» були передані повні зібрання творів Тараса Шевченка – 9 томів, Антона Чехова – 8 томів, Михайла Лермонтова – 4 томи, Олександра Пушкіна – 3 томи, Льва Толстого – 5 томів. Тут також повне зібрання творів Олександра Дюма, романи Джеймса Фенімора Купера, Вальтера Скотта, Артура Конан Дойля, Валентина Катаєва, Валентина Пікуля і Володимира Короленка. З дитячої літератури – твори Самуїла Маршака, Корнія Чуковського і багатьох інших знаменитих письменників.

Господиня бібліотеки побажала, щоб література, яку вона збирала для дітей, потрапила в руки юних, цікавих читачів, і послужила формуванню їхніх поглядів та світогляду.