Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

25 спортсменів-харків’ян братимуть участь у ХХІІ літніх Дефлімпійських іграх

25 спортсменів-харків’ян братимуть участь у ХХІІ літніх Дефлімпійських іграх

З 25 липня по 04 серпня 2013 року у м. Софія (Болгарія) відбудуться ХХІІ літні Дефлімпійські ігри. Змагання будуть проходити у двох містах Болгарії – Софії та Правець, які офіційно вважаються містами-господарями. Спортсмени з 92 різних країн світу будуть змагатися у 20 видах спорту та боротимуться за понад 200 нагород. Офіційна церемонія відкриття ігор відбудеться 26 липня о 19:00 (за місцевим часом), змагання з волейболу, футболу, кульової стрільби та баскетболу розпочнуться напередодні – 25 липня.

Українські дефлімпійці виступатимуть у 16 із 20-ти видах спорту, серед яких: футбол, легка атлетика, спортивне орієнтування, жіночий та чоловічий волейбол, настільний теніс, плавання, пляжний волейбол, стрільба кульова і пневматична, боротьба греко-римська, вільна боротьба. В Дефлімпіаді традиційно братимуть участь жіноча та чоловіча команди з баскетболу. А також виступатимуть спортсмени у змаганнях з дзюдо, карате і тхеквондо. Вперше на такому високому міжнародному спортивному рівні виступатимуть дефлімпійці у бадмінтоні та боулінгу, і цей факт покладає на них дуже велику спортивну відповідальність.

Національна дефлімпійська збірна команда України зразка 2013 року представлена відомими всьому світові дефлімпійцями. Серед них 25 спортсменів-харків’ян, які готові до боротьби за дефлімпійські медалі в семи видах спорту.