Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині виконуються заходи щодо протидії масовим пожежам лісів і сільгоспугідь у пожежонебезпечний період

На Харківщині виконуються заходи щодо протидії масовим пожежам лісів і сільгоспугідь у пожежонебезпечний період

Як повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, з метою забезпечення виконання правил пожежної безпеки та посилення контролю за станом пожежної безпеки в пожежонебезпечний період 2013 року у Харківській області розроблена схема для максимального використання можливості розташованих на території регіону сил і засобів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони, Внутрішніх військ, служб цивільного захисту області для гасіння пожеж, надання допомоги постраждалим, захисту населених пунктів і об’єктів економіки у разі загрози переростання лісових пожеж до рівня надзвичайних ситуацій.

«Підприємствами державних лісових господарств облаштовано 3024 км мінералізованих смуг; організовано догляд за 11642 км мінералізованих смуг; перекрито 1072 позапланових доріг; встановлено 600 аншлагів на протипожежну тематику», – сказав він.

Крім цього, додав Валентин Дулуб, з метою здійснення постійного контролю за безумовним виконанням правил пожежної безпеки, здійснюються постійні рейди по виявленню порушників правил. Проведено 1094 рейдів, виявлено та притягнуто до відповідальності 337 порушників, накладено штрафів на загальну суму 7 тис. грн.

Теги