Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському художньому музеї відкрилася виставка творів лауреатів премії ім. І.Ю. Рєпіна 2012 року

У Харківському художньому музеї відкрилася виставка творів лауреатів премії ім. І.Ю. Рєпіна 2012 року

Народний художник України, лауреат державної премії ім. Тараса Шевченка, професор, голова Харківської організації спілки художників України Віктор Ковтун привітав усіх присутніх з відкриттям виставки і зазначив, що він дуже радий відродженню премії ім. І.Рєпіна, і тому, що сьогодні в музеї зібрано твори лауреатів.

«Як ви пам'ятаєте, в 2012 році лауреатами премії ім І.Рєпіна стали заслужений художник України Ольга Єрофєєва, за дизайн станції метрополітену «Олексіївська», скульптор Мамедов Катіб Сафар огли за скульптуру «Пробудження» і заслужений художник України Сергій Кондрашов за живописний твір «Отець Павло». Я радий ще раз їх привітати і побажати творчих успіхів і натхнення», - сказав Віктор Ковтун.

Заслужений художник України Ольга Єрофєєва відзначила, що вона дуже рада відродженню премії ім. І. Рєпіна, адже такий конкурс це чудовий стимул для сучасних художників.

«Хочу відкрити вам секрет - все, що ми малюємо, все це, в першу чергу для вас. Для всіх тих, хто любить мистецтво, для тих, кому цікава творчість. Дуже дякуємо, що ви знайшли час прийти сюди, побачити і оцінити наші твори», - сказала Ольга Єрофєєва.