Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

179 жителів Харківської області виявили бажання взяти участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

179 жителів Харківської області виявили бажання взяти участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Як повідомив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, в області активно реалізується ряд державних програм доступного житла. «За Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла в Харківській області визначено 26 житлових будинків, в яких громадяни можуть придбати 1938 квартир. На даний момент укладено 44 договори, видано кредитів на суму 5,2 млн. грн. 179 громадян вже отримали документи для оформлення кредитів. Тобто ми не сумніваємося в тому, що програма, яка поставлена ​​перед нами, буде виконана», - сказав перший заступник голови ОДА.

Також він зазначив, що за Регіональною програмою будівництва доступного житла в Харківській області підписано 41 договір на будівництво 44 квартир. Профінансовано 3,9 млн. грн. За Програмою «Молодіжного пільгового кредитування» на сьогоднішній день видано 550 пільгових кредитів на загальну суму понад 62 млн. грн. Станом на сьогоднішній день придбано 18 квартир.

Крім цього, додав перший заступник голови ОДА, за Програмою «Власний дім» надано 12 кредитів індивідуальним забудовникам на суму 755 тис. грн., введено в експлуатацію 2 будинки площею 194,8 кв.м з трьох запланованих за цією програмою на цей рік. Також придбано готове житло - 6 будинків.