Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У цьому році Україна має скоротити споживання газу мінімум на 5%

У цьому році Україна має скоротити споживання газу мінімум на 5%

Сьогодні на Всеукраїнській селекторної нараді Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул зазначив, що одне з найважливіших питань на сьогодні – питання енергозбереження у сфері ЖКХ і недопущення зростання боргів. За його словами, Президентом України Віктором Януковичем поставлене завдання за три роки вдвічі, тобто, на 4,2 млрд. кубічних метрів зменшити споживання природного газу за рахунок економії та заміщення газу альтернативними енергоносіями, які виробляються в Україні. «За останні 3 роки завдяки нашим спільним діям споживання природного газу підприємствами житлово-комунального господарства вже скорочено на 10%, і завдання цього сезону скоротити споживання газу ще не менш ніж на 5%. При цьому, послуги повинні надаватися у повному обсязі і з кращою якістю, ніж було у попередньому сезоні», - підкреслив Олександр Вілкул.

Віце-прем'єр-міністр України також розповів, що з цією метою у регіонах триває реорганізація та реконструкція котелень, в тому числі, заміна застарілих котлів на сучасні, які мають більший коефіцієнт корисної дії та використовують менше газу.
«Наразі вже реконструйовано більше половини котелень, 338 котелень з намічених 663-х на цей рік. До нового опалювального сезону планується капітально відремонтувати ще 1000 котлів», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

За словами Олександра Вілкула, для досягнення мети і істотної економії необхідно замінити понад 4000-4400 котлів на сучасні та модернізувати більш ніж 6000 котлів, встановити понад 750 модульних котелень та 4000 теплоутилізаторів. Всі ці роботи мають бути завершені до кінця 2015 року.