Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року кількість поїздів у Кримському напрямку збільшено

Цього року кількість поїздів у Кримському напрямку збільшено

У 2013 році в Кримському напрямку «Укрзалізницею» закладено 45 пар пасажирських поїздів, в 2012 році їх було 43. За червень 2013 року було запропоновано пасажирам у Кримському напрямку 1 млн. 133 тисячі квитків в 1603 поїздах. У порівнянні з цим періодом 2012 року - 1млн. 79 тисяч місць і 1577 поїздів. Про це сьогодні сказав під час відеоконференці для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему "Літні перевезення до місць відпочинку залізничним транспортом" заступник генерального директора «Укрзалізниці» Павло Чекалов.

«На сьогоднішній день і за кількістю поїздів, і за кількістю запропонованих місць у Кримському напрямку є збільшення. Згідно з графіком руху поїздів, який буде діяти до кінця травня 2014 року, всього на території України курсує 291 пара пасажирських поїздів, з них 188 пар - українського формування. У Кримському напрямку  99 потягів, з яких 45 - українського формування (у 2012 році їх було 43). На сьогодні тільки в Кримському напрямку ми пропонуємо щодоби близько 30 тисяч місць. Кожні 14 хвилин у Сімферополь приїжджають і відправляються поїзди зі всіх регіонів України та країн СНД. У пікові дні населеність поїздів становить 100%, а в середньому їх заповненість перевищує 93%.

Незважаючи на технічні та фінансові можливості, які у нас є, ми пам'ятаємо своє основне завдання - забезпечити в повному обсязі як перевезення вантажів, так і пасажирів, і намагаємося оптимізувати наші можливості з потребами, які стоять у перевезенні пасажирів», - сказав Павло Чекалов.

Також він додав, що з початку червня "Укрзалізниця" призначила 22 додаткових дитячих поїзди для вивозу дітей в оздоровчі табори Кримського півострова.